Verwijderen pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan voornamelijk door een onregelmatige productie van het bruine pigment in de huid, namelijk melanine. Dit komt vaak door blootstelling aan de zon. Andere oorzaken kunnen hormonale factoren, post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), gebruik van bepaalde medicijnen en het ouder worden zijn. Pigmentvlekken onstaan meestal op plekken zoals het gezicht, de hals, de decollete en de handen. 

Pigmentvlekken gaan in de meeste gevallen niet vanzelf weg, maar ze zijn goed te behandelen met onze geavanceerde YAG Laser Platina. Hierdoor wordt de overproductie van pigmentcellen in de huid afgebroken zodat de verkleuring verdwijnt.

Doorgaans is een behandeling voldoende. Na een paar weken wordt het resultaat beoordeeld. Indien nodig dient er een nabehandeling plaats te vinden.

Yag-Laser
ND Yag Laser

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN FAQ

Doet pigmentvlekken verwijderen pijn?
De laser peel behandeling is volledig pijnloos, hoewel sommige mensen zeggen dat ze tijdens de behandeling een licht prikkelend gevoel voelen. De meeste mensen voelen zich daarna meteen goed.

Wanneer zie je resultaat?
Bij het verwijderen van pigmentvlekken zie je het resultaat meestal binnen de 3-5 behandelingen. Dit ligt aan het soort hyperpigmentatie en hoe diep het pigment zich in uw huid bevindt

Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Pigmentvlekken kunnen ontstaan door blootstelling aan uv-straling, hormonale veranderingen, erfelijke bepaling, reactie op een ontsteking, na ziekte of medische behandelingen, veroudering van de huid of stress.

Heeft het verwijderen van pigmentvlekken permanent resultaat?
Dit is bij elke persoon anders en hangt af van verschillende factoren. Het is wel zo dat je met een laser behandeling alleen het symptoom aanpakt (de pigmentvlek) en niet de oorzaak (de pigmentcel die in je huid actief is), er is dus een grote kans dat
dit pigment na verloop van tijd weer zichtbaar wordt.